Varis tedavisin konusunda uzman bir girişimsel radyolog tarafından yapılması halinde risk neredeyse yok denecek kadar azdır.
Varis tedavisinin yapılması sırasında en büyük risk varisli olmayan damarların lazerle ya da köpükle kapatılmasıdır. Böyle bir riskin ortaya çıkmamasını sağlamak için girişimsel radyoloji uzmanları işlem yaptıkları damarı işlem sırasında görüntüler ve varisli bölüme tedavi uygular. Böylece varisli olmayan sağlıklı damarların korunması sağlanır.
Bunun yanı sıra özellikle lazerle varis tedavisi yapılırken lazer enerjisi ile yakılan damarın çevresindeki dokuların yanmaması için ultrason eşliğinde damar çevresine sıvı enjekte edilir. Böylece damarlar lazerle yakılırken damarın çevresindeki dokular ve kaslar yanmaz. Eğer ultrason eşliğinde damar çevresine sıvı enjekte edilmez ve damar bir su yatağı içine alınmaz ise damarı yakarken çevredeki dokular da yanabilir. Bu da kalıcı bir takım sorunlara neden olabilir.
Köpük tedavisi uygulaması sırasında her zaman cilt yüzeyinden görülen damarlara ilaç verilmez. Bu ilacın bazı durumlarda cilt altındaki varisli damarlara verilmesi gerekir. Böyle bir durumda cilt altındaki varisli damarın içine iğnenin girip girmediği ultrason ile kontrol edilerek tedavi yapılır. Böyle yapılmadığında ilacın damarın dışında dokuların arasına verilmesi halinde açık yaralar ve morluklar oluşabilir.