Sık SorulanlarHasta Yorumları

Varis Tedavisi

Varis Tedavisi Ankara

Varis tedavisi kararı verilmesine hastalarımızın çoğunda etken olan varis ağrıları da bu rahatsızlığın bilinen ilk boyutudur.

Varis Tedavisi

Varis sorunu olanların şikâyet ettiği durumların başında bacak ağrıları gelir. Bununla birlikte, hareket etmekte zorluklar ve bacaklarda, ayaklarda ağırlık hissi gözlenir. Varis şikayetleri genellikle diz bölgesinin altında görülür.

Bazı hastalarda ağrının yanında yanma, ısınma ve uyuşma görülür. Hastalarda gözlenen bu durumlar sıcak havalarda daha sık yaşanır.

Varis şikayetleri akşam ve geceleri daha da şiddetlenir. Diğer varis belirtileri arasında, kaşıntı ve şişmiş bacak ve ayak bileği vardır.

Bu belirtilerin görüldüğü kişilerde varis tedavisi kaçınılmaz olarak başvurulması gereken bir yöntemdir.

Varislerin Tedavisi ihmal edilmemelidir!

Varislerin tedavisi bilinenin aksine çoğu kez uzun süre ihmal edilir. Bacakta görülen kılcal damarlar özellikle erkek hastalarda çoğu zaman hiç dikkate alınmaz.

Oysa bu durum bacaklardaki toplardamar sisteminin alarm sinyalleridir. Kılcal damarlardaki artış aslında altta yatan daha ciddi varis sorunun gözle görülen belirtileri olabilir.

Bu nedenle varislerin tedavisi için illa ki yukarıda saydığımız şikayetlerin yaşanıyor olması gerekmez. Varis tedavisi için kılcal damarlardaki yoğunluğun artışı da doktor muayenesi için koşulların oluştuğunu gösterir.

Varis Tedavi Yöntemleri

Varis tedavi yöntemleri pek çok varis hastasının tedavi olmaya karar vermesiyle birlikte araştırmaya başladığı bir konudur. Bu konuyu sizler için aşağıda kısaca özetlemeye çalışacağız.

Varis hastalığının tedavisinde;

  1. Ameliyat ile varis tedavisi,
  2. Ameliyatsız varis tedavi yöntemleri.

olmak üzere varis tedavi yöntemleri ikiye ayrılır.

Varis tedavisinde klasik yöntem olan varis ameliyatı bacak toplardamarlarının ameliyat ile bacak dokuları içinden koparılarak çıkarılmasını ifade eder. Biz bu yöntemi tercih etmediğimiz için burada ayrıntılarını anlatmayacağız. 

Ameliyatsız Varis Tedavisi yöntemleri

Ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri dünyada ilk kez girişimsel radyoloji uzmanları tarafından bulunup uygulanmaya başlanmış olup bu yöntemlerin tamamında tedavi kapalı işlem olarak yapıldığı için işlemin ultrason ile izlenmesi bir zorunluluktur. Bu yöntemlerin hepsi ağrısız olduğu gibi ameliyathane ortamına da gerek duyulmaz.

Ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri aşağıda sıralanmıştır. 

  1. Lazerle Varis Tedavisi,
  2. Buharla Varis Tedavisi,
  3. Köpükle Varis Tedavisi,
  4. Skleroterapi.

Sayılan yöntemlerin dışında artık çok kullanılmayan radyofrekansla varis tedavisi ve yapıştırıcı ile varis tedavisi de ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinden bazılarıdır. 

Varisin Tedavisi

Varis sorunu yaşayanların bir kısmında, yoğun ağrı ve acı hissi görülebilir. Varislerin neden olduğu bu ağrılar genellikle diz altında ortaya çıkar. Bununla beraber, bazı varis vakalarında diz altında ve özellikle ayak bileklerinde şişmeler gözlenebilir.

Varis ağrısı ve ayak bileği şişkinlikleri durumunda doktorunuzdan bilgi almanız sizin için yararlı olacaktır. Bacaklarınızdaki şişlikler geniş boyuttaysa, bacaklarınızda gözle görülür bir ten rengi değişimi varsa, uzman görüşü şart olacaktır. Bu durumların ortaya çıkması halinde varisin tedavisi için doktorunuza başvurunuz. 

Varis Tedavisi

Halk arasında variz tedavisi olarak da bilinen tedavi yönteminin doğru söyleniş şekli variz değil varis tedavisidir. Variz hastalığı olarak bilinen bu hastalığın tedavisi ihmal edilmemelidir. 

Varis Nasıl Tedavi Edilir?

Yukarıda sayılan varis belirtilerinin görülmesi halinde aklınıza varis nasıl tedavi edilir? sorusu gelebilir. Bu sorunuza yanıt vermeye çalışalım. Birçok hastaya önerilen varis çorabı ve akşamları ayakları yüksekte tutma çözümleri varis tedavisi olana kadar iyi çözümlerdir.

Varis şikayetleri dayanılmaz boyuttaysa ve hastanın sağlığını tehdit ediyorsa, doğru bir tıbbi inceleme yapılması zorunlu hale gelir. Varis tedavisi için başvurduğunuzda, varisin nedeni de araştırılır.

Bu kapsamda varis tedavisine geçilmeden önce bir girişimsel radyoloji uzmanı tarafından yapılacak ayakta renkli doppler eşliğindeki varis muayenesi ile damarlar üzerinde ölçümleme yapılarak varisin yeri ve de boyutu belirlenir. Bu tespitlere göre bir damar haritası çıkarılır. Yani varisli damarların yeri bir belgede işaretlenir yani venöz haritalama yapılır. Daha sonra tedavi sürecine geçilir.

Varis Tedavisi Nasıl Olur?

Yapılan varis muayenesi ile oluşturulan venöz haritalama sonucuna göre varis tedavisine geçilir. Peki varis tedavisi nasıl olur? varis tedavisi bacaklardaki varisli damarların kapatılması ile yapılır.

Varisli damarlar artık görevini yapamaz hale geldiği için bu damarların ameliyat ile çıkarılmasından başka köpük tedavisi ya da lazerle varis tedavisi ile kapatılmasından başka yol yoktur. Umarız varis tedavisi nasıl olur sorunuza cevap verebilmişizdir. 

Varis Tedavisi Sık Sorulan sorular
  • Varis Tedavisini Hangi Doktor Yapar ?
    Varis Hastalığı İçin Hangi Doktor ve Bölüme Gidilir?

    Varis hastaları son dönemde varis tedavisini kimin yaptığı konusunda ciddi olarak kafa karışıklığı yaşamaktadır. Ancak bu kafa karışıklığı aslında yerinde değildir. 

    Varis bir toplardamar hastalığıdır ve uzun yıllar boyunca bu damar hastalığına kalp damar cerrahları ameliyat ile tedavi etmeye çalışmıştır. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte pekçok hastalık ameliyatsız olarak tedavi edilmeye başlandı. Özellikle girişimsel radyolojinin gelişimi ile birlikte görüntüleme eşliğinde kapalı işlemler yapılmaya başlandı. 

    2000 yılının başında Amerikalı bir girişimsel radyoloji uzmanı olan Dr. Robert MIN tarafından geliştirilen bir teknik ile varisli damarlara cerrahi işlem yani ameliyat yapılmasına gerek bırakmayan bir tedavi yöntemi bulundu. Bu yöntem endo venöz lazer ablasyon idi. Girişimsel radyoloji uzmanları pek çok hastalığı ameliyatsız şekilde tedavi ettiği gibi varisi de ameliyatsız şekilde tedavi eden bu yöntemi buldular ve geliştirdiler. Bugün artık ameliyatlık varis hastalarına ameliyat olmadan varis tedavisi olma imkanını sağlayan teknoloji ve teknik Girişimsel radyoloji tarafından geliştirilmiş ve 2000 yılından bu yana kullanılmaya devam etmektedir. 

    Varis ameliyatı olması gereken tüm hastalara ameliyatsız varis tedavisi yöntemi ile varis tedavisini girişimsel radyoloji uzmanları hızlı konforlu ve ağrısız şekilde yapmaktadırlar. Girişimsel radoyoloji uzmanları işlemi yaparken ultrason yardımı ile işlem yaptığı yeri açmadan izleyebilmekte ve buraya işlemi bir iğne deliğinden girerek yapmaktadır. Ultrason kullanma ehliyetine ve yeteneğine sahip olan radyoloji uzmanları işlem yaptıkları yeri hatasız olarak tespit etmekte ve sadece hastalıklı bölgeye varis tedavisi yapmaktadır. Böylece işlem sırasında sağlıklı bir damarın kapatılmamasını sağlamaktadır. 

    Varis Muayenesini Kim Yapar?

    Varis hastalığının bir toplardamar hastalığı olduğunu daha önce ifade etmiştik. Varisli damarların renkli doppler ultrason ile incelenmesi gereklidir. Bu işlemi de radyoloji uzmanları yapabilir. Zira ultrason cihazını kullanma konusunda uzman olan doktorlar radyoloji uzmanlarıdır. 

    Son yıllarda girişimsel radyoloji alanının gelişmesi ile birlikte varis hastalığının teşhisinin yanı sıra varis hastalığının ameliyatsız yöntemler ile tedavisi de radyoloji uzmanları tarafından yapılmaya başlanmıştır. 

    Böylece uzun yıllardır kalp damar cerrahları tarafından yapılan varis ameliyatı son bulmuş onun yerine ameliyatsız varis tedavisi almıştır. 

  • Varisin Zararları Nelerdir?

    Varis Zararları Nelerdir?

    Bacak toplardamarlarının doğru çalışmaması sonucu ortaya çıkan varis hastalığı neticesinde bacaklarda ciddi dolaşım bozukluğu oluşur. Varis zararları bacaklarda kirli kan birikmesine neden olarak bacakta renk değişikliği, kaşıntı, ağrı ve venöz yaraların açılmasına neden olabilir.

    Kirli kanın sürekli olarak durağan hale gelmesi damarların içinde kanın pıhtılaşmasına neden olabilir. Oluşan pıhtı kalbe ve akciğere giderek ciddi sağlık sorunları yaşanmasına neden olabilir.

    Bu nedenle varis hastalığının tedavi edilmesi çok önemlidir.

     
  • Varislere Sülük Tedavisi İşe Yarar mı?
    Varislere Sülük Tedavisi

    Modern tıbbın oluşmasından önceki dönemde çok sık olarak kullanılan sülükler pek çok hastalığın tedavisi için kullanılmıştır. Varislere sülük tedavisi de bu dönemde uygulanmaya başlanmıştır. Yapılan bu tedavi sırasında bacak toplardamarlarında biriken kirli kanın dışarıya akıtılması için kullanılan bu canlılar hastaların geçici olarak rahatlamasına neden olmuştur. Bu geçici rahatlama nedeniyle pek çok varis hastası sülüklerin varisler için iyi olduğu sonucuna varmıştır. 

    Varislerde Sülük Tedavisi İşe Yarar mı?

    Varislerde sülük tedavisi yukarıda da ifade ettiğimiz gibi geçici rahatlama sağladığı için tercih edilmiştir. Ancak modern tıbbın imkanları sayesinde varis hastalığının damarlar içindeki kapakçıkların bozulmasından dolayı oluştuğu tespit edildiğinden beri sülüklerin hiçbir faydasının olamayacağı ortaya çıkmıştır. Varis bacak toplardamarlarının içindeki kapakçıkların bozulmasından kaynaklanır ve sülükler damarın içindeki kanı emerek bu kapakçıkların tamir olmasını sağlayamazlar. 

    Varis Tedavisi Sülük İle Yapılamaz

    Varis hastalığı bacak toplardamarları içindeki kapakçıkların bozulması olduğu için bu bozukluğun giderilmesi hiçbir ilaçla mümkün olmadığı gibi sülükle kanın damarın dışına akıtılması ile de mümkün değildir. Varis tedavisi sülük ile mümkün değildir. 

    Variste Sülük Tedavisi Tercih Edilemez

    Variste sülük tedavisi asla tercih edilebilecek bir yöntem değildir. Sülükler doğaları gereği bataklık gibi durgun sularda yaşayan canlılardır ve bünyelerinde mikrop barındırmaları muhtemeldir. Hiçbir yöntemle de bu canlıların dezenfekte edilmesi mümkün değildir. Dezenfeksiyon yöntemleri yüksek ısı ile ya da canlılığı sonlandıran ilaçlarla mümkündır. Bu nedenle sülükle varis tedavisi yapılması mümkün olamaz. 

  • Varis Tedavisi Fiyatları
    2018 Yılı Varis Tedavis Fiyatları

    Varis hastalığının bacak toplardamar sistemindeki bir bozukluk olduğunu daha önce ifade etmiştik. Bu bozukluğun tespiti konusunda da ayakta yapılan renkli venöz doppler ultrason tetkikinin öneminden bahsetmiştik. Bacak toplardamarlarında oluşan varis hastalığının seviyesi ve yeri yapılacak doppler ultrason ile tespit edilir ve varisin nereden nereye kadar olduğu venöz haritalama ile kayıt altına alınır. Yapılan bu tetkikler varis tedavisi fiyatları açısından önemlidir.  

    Varis Tedavisi Ücretleri Varisin Büyüklüğüne Göre Değişkenlik Gösterir

    Yapılan tetkik sonunda elde edilen veriler ışığında toplardamar sisteminin neresinde ne büyüklükte varis olduğu tespit edilir. Böyle bir tespitin yapılmasından sonra bacak toplardamarlarında varisli alanların tedavisi planlanır. Tedavi edilecek alanın büyüklüğü ve uzunluğuna bağlı olarak uygulanacak tedavi ve bu varis tedavisi ücreti belirlenebilir. 

    Varis Tedavisi Fiyatları bu tetkikler sonunda ortaya çıkan tespitlere göre ortaya çıkarılır. Uygulanacak varis tedavisi eğer bütün bir bacak toplardamar sisteminin kapatılmasını içeriyor ise daha kapsamlı bir tedavinin ücreti alınırken kılcal varislere uygulanacak bir kaç seanslık tedavinin ücreti farklı olmaktadır. 

    Varis tedavisi ücretleri tedavinin uygulandığı yıla ve döviz kurlarına bağlı olarak da uygulanmaktadır. Zira enflasyona bağlı olarak her yıl varis tedavisi fiyatları yeniden belirlenmektedir. Keza döviz kurlarına bağlı olarak kullanılan tıbbi malzeme fiyatları da yükselmekte böylece varis tedavisi ücretleri de değişmektedir. 

    Varis tedavisi için gecikmemek ve tedaviyi biran evvel yaptırmak yararlı olacaktır. 

     Peki varis tedavisi pahalı mı? Bu sorunun cevabı ve 2018 yılı varis tedavisi fiyatları için lütfen bize ulaşın. 

  • Varis Tedaviden Sonra Tekrarlar mı?
    Hastalar tedavi olmadan önce sorarlar "Tedavi olduktan sonra varis tekrarlar mı?"

    Tedaviden sonra varis tekrarlar mı, sorusu, varis tedavisi gören hastaların sorduğu en önemli sorulardan biridir. Kişiyi görsel ve sağlık açısından olumsuz etkileyen varislere karşı tedavi görerek, yaşama daha rahat devam etmek isteyenlerin, elbette bu konuyu merak etmeleri doğaldır. Varis ameliyatı olanlar veya ameliyat dışında varis tedavi yöntemlerinden yararlananlar, doğru tedaviyi seçip seçmediklerini merak ederler. Varisin tekrarlamasının, tedavi yöntemleri ile alakası olup olmadığı genellikle merak edilen konulardan biridir. İlk olarak, varisler neden tekrarlar ya da varis tekrarlaması nedir, sorularına yanıt vermeye çalışalım.

    Tedavi edildikten sonra varislerin tekrarlamasının birçok nedeni olabilir.

    Doğru yöntemlerle tedavi edilmeyen varislerin tekrarlama olasılığı vardır. Varis tedavisinde teşhis ve tedavi yöntemleri doğru olarak uygulanmalıdır. Yanlış teknikler bazı durumlarda varislerin yeniden görülmesine sebep olabilir. Ancak her tekrarlama yanlış yöntemlerden kaynaklanmaz. Varis, bir toplardamar yetersizliğidir. Bu durum, ileride tekrar varis görülme ihtimalini doğurur. Doğru damara müdahale edilmezse, varisin tekrar meydana gelmesine rastlanabilir. Ancak tedavi edilmiş bir damarda yeniden varis oluşması beklenmez.

    Kapakçıkların yetersizliği veya venöz yetmezlik adı verilen durumun oluşmasının kesin nedeni henüz bilinmemektedir. Toplardamar kapakçıklarının, görevini yerine getirememesinin genetik - kalıtsal veya hormonsal birçok nedeni olabilir. Hareketsizlik, kilo ve uzun süre ayakta durmak gibi nedenlerle de varisin oluşması söz konusudur. Varisler, küçük, orta veya büyük varisler olarak bir arada veya ayrı ayrı oluşabilir.

    Varis tedavisinde görüntüleme teknikleri ile birlikte tedavi uygulamak, başarı şansını arttıracaktır.

    Günümüzde ameliyatsız birçok tedavi şekli, görüntüleme yöntemleri ile bir arada uygulanır. Bu tür tedavilerde tekrarlama olasılığı yalnızca %4 - %5 arasındadır. Yine de kalıtsal olarak ortaya çıkan varislerin bazılarında yeniden oluşum durumu ortaya çıkabilir. Bu, tedavinin kötü ya da yanlış olduğu anlamına gelmemektedir. Varis ameliyatları açısından baktığımızda, büyük boyuttaki varislerin alınmasından sonra, bazı hastalarda, daha küçük boyuttaki varislerin zaman içinde genişlediğini ve yeni varisleri oluşturduğunu görebiliyoruz.

    İyi planlanmış bir varis tedavisi sonrasında varisin tekrarlaması mümkün değildir.
  • Bitkisel Varis Tedavisi İşe Yarar mı?
    Varis Tedavisi Bitkisel Çözüm

    Varis bacak toplardamarlarında oluşan fizyolojik bir bozukluktur. Bu bozulma damar çapının genişlemesi şeklinde gerçekleşir. Bu nedenle hiçbir ilaç ya da bitkisel kür varisli damarın çapının yeniden daralmasını sağlayamaz. Bu konuda yazılan yazılar ve internetteki ilanlar ne yazık ki gerçekleri yansıtmamaktadır. Varis tedavisi bitkisel çözüm için kullanılan bitkilerin bir çoğunun böyle bir hastalığın iyileştirilmesinde etkisi yoktur. 

    Bitkisel Varis Tedavisi İşe Yarar mı?
    Ne yazık ki bitkisel varis tedavisi işe yaramaz

    Bitkisel varis tedavisi olarak lanse edilen ürünleri kullanmak varis tedavisini ertelemek ve geciktirmek için hastaların aradığı cevap gibi gözükse de ne yazık ki bu tip ürünlerden fayda görmüş hiçbir hastamız olmamıştır. Varis nasıl geçer şifalı bitkiler arayışında olan hastalardan iseniz bu arayışı bırakmanızı ve tıbbi yöntemlerin uygulandığı kliniklere başvurmanızı tavsiye ederiz. Varise bitkisel kesin çözüm arayanların ne yazık ki elleri baş kalacak üstelik tedavilerinin gecikmesine neden olacaklardır. 

    Evde Varis Tedavisi

    Varis hastası olanların ameliyat olmak yerine bitkisel bu ürünleri bir kez olsun kullandığını bilmekteyiz. Evde varis tedavisi arayan kişiler hastalığı kolay yoldan geçiştirmeye çalışırken hastalık daha da ilerlemekte ve tedavinin daha zor ve uzun sürede yapılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bitkisel varis tedavisi yöntemlerini denemeden bir doktora görünmenizi ve varis tedavinizi yaptırmanızı tavsiye ederiz. 

     

  • Varis Hastalığına Kim Bakar?


    Varis hastalığına geçmişte kalp damar cerrahları tarafından bakılır ve ileri evreye ulaşmış varis hastalığında ise cerrahi müdahale ile varisli damar bacaklardan koparılarak çıkarılırdı. Bu işlem hem çok ağrılı hem de uzun iyileşme süreleri olan bir yöntemdi. 

    Gelişen teknoloji sayesinde varis hastalığının teşhisinde radyoloji uzmanları ön plana çıkarak renkli doppler ultrason ile venöz haritalama yapmaya başladılar. Varisin teşhisi için bu yöntem altın standart olarak uygulanmaya başladı. 

    Girişimsel radyoloji alanının gelişmesi ile birlikte ameliyatsız tedavi yöntemlerini kullanan girişimsel radyoloji uzmanları tarafından varis hastalı teşhis, tedavi ve takip edilen bir hastalık haline geldi. 

    Günümüzde varis hastalığına girişimsel radyoloji uzmanları tarafından bakılmaktadır. 

  • Lazerle Varis Tedavisi Ağrılı mıdır?


    Lazerle varis tedavisi yapılmadan önce alınan bir takım önlemler sayesinde hastanın ağrı duyması önlenir. Özellikle lazerle varis tedavisi yapılan bacağı uyuşturmak önemli bir önlemdir. Diğer yandan işlem yapılacak damarın çevresine de lokal anestezi uygulanır ve hastanın ağrıyı duyması tamamen önlenir. 

    Lazerle varis tedavisi sırasında bacağa giden ana damar uyuşturulur. Bacağa dokunma hissi olur ancak bacakta ağrı hissedilmez. Diş tedavisinde diş kökünün uyuşturulmasına benzeyen bir uygulama olan bu yöntem sayesinde hasta tedavi sırasında uyanık kalır. Tedavi sonrasında kısa sürede uyuşukluk ortadan kalkar ve hasta yürüyerek evine ya da işine gidebilir. 

  • Ağrısız Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?


    Ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerinin tamamında hastaların ağrı duymasını önleyecek bir takım tedbirler alınır. Bu tedbirler sayesinde hastanın tedavi boyunca konforlu bir tedavi olması sağlanır.

    Ağrısız Lazerle Varis Tedavisi 

    Lazerle varis tedavisi sırasında hastanın ağrı duymasını önlemek için bacağa giden ana sinir işlem öncesinde lokal anestezi etkisi altına alınır. Böylece hastanın işlem boyunca bacağını ve ağrıyı hissetmesi önlenir. İşlem boyunca uyuşuk kalan bacak işlemden yaklaşık yarım saat sonra tamamen açılır. Hasta yürümeye başlar ve işlem sonrasında evine yürüyerek gider. Ertesi gün de işine gitmesi mümkün olur. 

    Köpük Tedavisinde Ağrı Sorunu

    Köpük tedavisi sırasında nispeten daha dar damarlara tedavi uygulanır. Bu nedenle damarların içine köpürtülmüş haldeki aterosklerol isimli ilaç enjekte edilir. İlaç temel olarak ağrıya neden olmaz. Ancak iğnelerin bacaklarda ağrıya neden olabileceği akla gelebilir. Bu nedenle köpük tedavisinde kullanılan iğneler şeker hastalarının insülin enjeksiyonu için kullandığı çok çok ince kıl gibi iğneler kullanılır. Böylece bacak toplardamarlarına ilaç enjeksiyonu yapılırken hastaların ağrı duymaması sağlanır. 

  • Varis Tedavisinin Riskleri Nelerdir?

    Varis tedavisi riskli değildir ANCAK!

    Varis tedavisin konusunda uzman bir girişimsel radyolog tarafından yapılması halinde risk neredeyse yok denecek kadar azdır. 

    Sağlıklı Damarlar Kapatılabilir

    Varis tedavisinin yapılması sırasında en büyük risk varisli olmayan damarların lazerle ya da köpükle kapatılmasıdır. Böyle bir riskin ortaya çıkmamasını sağlamak için girişimsel radyoloji uzmanları işlem yaptıkları damarı işlem sırasında görüntüler ve varisli bölüme tedavi uygular. Böylece varisli olmayan sağlıklı damarların korunması sağlanır. 

    Damarlar Dışında Dokular Yanabilir

    Bunun yanı sıra özellikle lazerle varis tedavisi yapılırken lazer enerjisi ile yakılan damarın çevresindeki dokuların yanmaması için ultrason eşliğinde damar çevresine sıvı enjekte edilir. Böylece damarlar lazerle yakılırken damarın çevresindeki dokular ve kaslar yanmaz. Eğer ultrason eşliğinde damar çevresine sıvı enjekte edilmez ve damar bir su yatağı içine alınmaz ise damarı yakarken çevredeki dokular da yanabilir. Bu da kalıcı bir takım sorunlara neden olabilir. 

    Damar Dışı Dokular Zarar Görebilir

    Köpük tedavisi uygulaması sırasında her zaman cilt yüzeyinden görülen damarlara ilaç verilmez. Bu ilacın bazı durumlarda cilt altındaki varisli damarlara verilmesi gerekir. Böyle bir durumda cilt altındaki varisli damarın içine iğnenin girip girmediği ultrason ile kontrol edilerek tedavi yapılır. Böyle yapılmadığında ilacın damarın dışında dokuların arasına verilmesi halinde açık yaralar ve morluklar oluşabilir. 

     

  • Emzirirken Varis Tedavisi Yapılır mı?
    Emzirirken Varis Tedavisi Yapılır Mı?

    Evet yapılır ancak 

    Tedavi olacak annenin sütüne herhangi bir ilacın karışmamasının sağlanması için bir takım önlemler alınması gerekir. 

    Lazerle Varis Tedavisi Yapılacak Emziren Anneye Narkoz Verilmez

    Lazerle varis tedavisi genel anestezi veya spinal anestezi ile yapılırsa ilaçlar anne sütüne geçer. Bu da bebek için tehlikeli olur.

    Bu nedenle emziren annelere anestezi verilmez sadece lokal anestezi verilebilir. Diş tedavisinde olduğu gibi lazerle varis tedavisi sırasında da aynı sistem ile sadece bacak uyuşturulur. Böylece annenin sütüne ilaç geçmemiş olur ve bebek için bir tehlike oluşmaz. 

    Köpükle varis tedavisi veya skleroterapi

    Hamilelik sırasında vücuttaki kan miktarındaki artışa bağlı olarak kılcal damar varislerinin oluşması annelerin en sık karşılaştığı sorunlardan biridir.

    Bu sorunun tedavisi için annenin emziriyor olmasının bir engeli yoktur. Yani emziren annelere de köpük tedavisi ve skleroterapi yapılabilir. Bu tedavi sırasında kullanılan ilaç anne sütüne karışmadan anne bedeninde yıkılır. Bu nedenle emziren annelerin bebeklerini sütten kesmeyi beklemeden tedavi olması mümkündür. 

  • Varis İlacı
    Varis İlacı Nedir?

    Varis hastalığının etkilerini gören kişilerin ilk başvurduğu şey varis ilacı aramak olur. İlaçla tedavi edilmesi mümkün olmayan bir hastalık olan varis hastalığından şikayet eden hastalara kalp damar cerrahları tarafından varis ilacı reçete edilmektedir. 

    Varis İlaçları İşe Yarar mı?

    Varis ilaçları damarların büzüşmesini sağlayan ilaçlardır ve kullandıklarında damarlar üzerinde etki ederler. Varis bacak toplardamarlarındaki kapakçıkların görevini yapamaması olduğu için bu ilaçlar bu kapakçıkların düzelmesini sağlayamazlar bu nedenle varis ilaçlarının sadece varise bağlı şikayetleri hafifletmek başka bir işe yaramazlar. Varis ilaçları varis tedavisinde işe yaramazlar. 

    Varis İlacının Varise Etkisi

    Varis ilacının varise etkisi ne yazık ki yoktur. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi varis ilaçları damarların büzüşmesine neden olur varisi tedavi etmez. 

    Bilinen Varis İlaçları

    Piyasada en fazla bilinen varis ilaçlarını saymak isteriz.  

    • Daflon Tablet
    • Doxium Kapsül
    • Venoruton Forte
Uzm. Dr. Rengin Türkgüler Sorularınızı Cevaplıyor
  • M
    Mervenur Emiri13.03.2022

    Sakarya da yeriniz nerde ? Bacaklarımdaki kılcal damarlar için işlem yaptırmak istiyorum bu işlemin ücreti ne kadar acaba ?

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Merve hanım merhaba kliniğim Ankara'da. Bırakmış olduğunuz telefon numarasından sizi aradılar ama ulaşamadılar. 0532 385 31 93 numaralı hattımızı ararsanız yardımcı olacaklar. İyi günler dilerim .

  • M
    Mujde30.11.2019

    Merhaba rengin hanim,benim üçüncü dogumumla varislerim arttı hamilelikte çekilen doppler ve daha öncesinde birşey bulunamamıştı.asil sorun olan kapakciklari tamir edebiliyormusunuz yoksa damarlarımi tamir ediyorsunuz.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Müjde hanım merhabalar. Damarlar genişlediği taktirde, damar içinde biriken kirli kan var olan damarı daha da genişleterek damar kapakçıklarının özelliğini kaybetmesini sağlar. Bu durumda kirli kan dolaşıma giremez ve varisler ilerleyerek venöz yetmezlik , iç varis yapabilir. Varisli damarların tedavisi , varisli damarı bloke etmek yani yok etmektir. Varisli damar hastalıklı damardır. Endovenöz Lazer Ablasyon tedavisi ile bu damarların tedavisini hastama uyguluyorum ve kesin bir sonuç elde ediyorum. Daha detaylı bilgi için sizi arayacaklar.Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.

  • M
    Mehmet Sıddık Sağlam04.07.2018

    Her İki ayakta belli aralıklarla varis mevcut. Tedavisi Ameliyatsiz mümkünmu

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Mehmet Bey öncelikle geçmiş olsun.Daha önce Doppler ve Ulturason çekindiyseniz eski sonuçlarınızı kliniğimze gelirken karşılaştırmak amacıyla yanınızda getirebilirsiniz.Kliniğimizde kesi tanı için Dr. Rengin hocamızın size ayakta Doppler US çekmesi gerekir. Daha sonra bir venöz haritalama oluşturuluyor. Sizin için uygun olan tedavi planı Skleroterapi ( Köpük Tedavisi) mi ? yoksa Endovenöz Lazer Ablasyon mu ? buna karar veriliyor. Skleroterapi (Köpük tedavisi) Genelde kılcal varislerde ve orta derece varislerde uygulanan bir tedavi yöntemidir. 1-2 senansa biter ama nadirde olsa 4-5 seans süren hastalarımızda oluyor. Bunun sebebi varislerin azlığına ya da çokluğuna bağlıdır. Endovenöz Lazer Ablasyon (EVLA) ; venöz yetmezlik,damar genişlemesi ve ameliyat olması gereken damarlarda uyguladığımız ikinci bir tedavi yöntemidir.Ameliyatsız tedavimiz bu EVLA sayesinde hastalarımızın sağlığına hemen kavuşmasını ve yaşamına olumlu devam etmesinde en büyük etkendir. Kesi yok, dikiş yok ve anestezi almadan tedavilerinize yürüyerek gelip gideceğiniz bu tedavi yöntemlerimizde tekrarlama, herhangi bir sorun yaşamadan varislerinizden kurtulmanız mümkündür.Bize bırakmış olduğunuz telefon numarası ile sizi arayarak bireysel konuşmak bizi memnun kılar. Fiyat Bilgisi ve Randevu için bize (0312)224 13 14 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.

  • S
    Salih Yüzücü23.02.2018

    hocam sol bacağımda varis var ağrım ve uyuşmam oluyor tedavi olmak istiyorum.bana ne önerirsiniz.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Salih bey geçmiş olsun, Eğer varis hastalığınız kesin olarak teşhis edilmiş ise size uygun varis tedavisi için lütfen bize telefon ile ulaşarak randevu alınız. Telefon numaramız 0 532 385 31 93

  • A
    Ali22.12.2017

    Merhabalar hocam ben barışının yeni ameliyat oldum eğer tekrarlar da size gelebilir miyim

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Ali bey merhaba, Sorunuzu tam olarak anlayamadık. Ancak varisiniz tekrarlar ise bize gelebilirsiniz.

  • H
    Hüseyin Aksoy16.12.2017

    Eşimin varisleri ten dışında ve bazen çok ağrılı oluyor uyku haram.yaşı 40. Köpükmü ameliyatmı ve ben sgk lıyım .bu arada köpüğün zararı varmıdır.ve masrafımız ne olur.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Merhabalar Hüseyin bey , öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kesin tanı için Ayakta Bilateral Venöz Renkli Doppler US çekilmesi gerekir. Eşinizin varisinin tipini , derecesini ve yerini belirledikten sonra Venöz Haritalama oluşturulacak; eşiniz için uygun olan tedavi planı skleroterapi (köpük tedavisi) mi , Endovenöz Lazer Ablasyon (EVLA) mı karar verilecektir. Muayene sonrası kaç seans tedavi olacağı belirlendikten sonra fiyat bilgisi verilmektedir. Ultrason eşliğinde yapılan köpük skleroterapi tedavileri zararlı değildir. Bilgi ve randevu için : 0312 224 13 14 - 0532 385 31 93 numaralardan bize ulaşabilirsiniz . Gününüz sağlık dolu olsun.

  • K
    Kazım Sürücü01.11.2017

    hocam iyi günler. annem 67 yaşında uzun süredir varis şikayeti var, biz de kalp damar cerrahına muayene olmasını sağladık. cerrah , genel anestezi altında ameliyat yapabileceğini söyledi , ancak annemin alerjik bir bünyesi var ve zehirli guatr tedavisi görüyor, ben tereddüt edince cerrah, ameliyat olmadan da yaşamını sürdürebileceğini söyledi. fakat ameliyat ya da uygun bir tedavi olmazsa ileride bizi ne gibi riskler bekliyor, ne önerirsiniz, teşekkürler iyi çalışmalar

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Kazım bey geçmiş olsun, Annenizin zehirli guatr hastalığının tedavi ile kontrol altında olup olmadığı önemli bir kriterdir. Varis tedavi edilmediğinde uzun zamanda ciddi sıkıntılar doğurabilir. Ameliyatsız varis tedavisi yapılabilir. Ancak hastanın özellikle tiroid hormon değerlerini gösteren tahlil sonuçları ile birlikte tarafımca değerlendirilmesi gerekmektedir. Buradan kesin bir cevap vermek uygun değildir.

  • N
    Nilay Doğan28.09.2017

    merhaba hocam benimde bacağımda dayanilmaz bir acı ve ağrı var dün doktora gittim varis olmuşsunuz damarlarınız çok genişlemiş damar yetmezliği var ameliyata almalıyîz dedi ama hap yada çorap falan yazmadı hocam ben napmalıyım bana bi yardımcı olsanız eşim ameliyat olmamıistemiyo izin vermedi hala ağrı acı çekiyom

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Nilay hanım geçmiş olsun, Bacaklarınızdaki yapılan muayene sonrasında varis olduğunuzu ve hemen ameliyat olmanız gerektiğini söylemişsiniz. Ancak biz kendimiz görmeden kesinlikle bu konuda tavsiyede bulunmak istemiyoruz. Bu nedenle bize gelerek muayene olmanızı ve eğer varisiniz varsa ameliyatsız varis tedavisi yöntemleri ile bacaklarınızdaki varislerden kurtulmanızı sağlayabiliriz. Yöntemlerimiz ile çok hızlı ve ağrısız bir şekilde varislerinizden kurtulabilirsiniz.

  • H
    Hüseyin Erdoğan28.07.2017

    Hocam merhaba. beni inşaat işlerinde çalışıyorum. alçı sıva işi yaparım. kışın değil ama yazın bacaklarımda çok ağrı oluyor. biraz damar da görünüyor. acaba varis olabilir mi. bir de varis tedavisi için ne kadar zaman gerek. benim işi bırakıp yatmam mümkün değildir. bilgi verirseniz çok mutlu olurum. selamlar hocam

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Geçmiş olsun Hüseyin bey. Bacak damarlarınızın görünmesi her zaman varis nedeniyle olmayabilir. Öncelikle Ayakta Bilateral Venöz Doppler Ultrason yapılarak damarlarınızda yetersizlik var mı, belirgin damarlar normal mi değil mi anlamamız lazım. Eğer damarlarda belirgin bir problem varsa venöz harita çıkararak tedavi şekli ve süresi belirlenmelidir. Bazen varis dışı nedenlerle de bacaklarda ağrı olabilir, Doppler Ultrason yapılarak bu da ayırtedilebilir. 0312 224 1314 / 0532 3853193 telefon numaralarımız. Kızılırmak mah. Ufuk Üniversitesi cd. Farilya İş Merkezi 8/68 Söğütözü ANKARA muayenehane adresim. Ararsanız ayrıntılı olarak bilgi verebiliriz. Sağlıklı günler diliyorum.

  • Y
    Yunus Emre27.07.2017

    varis tedavisi olmak için önceden yapmamız gereken bir hazırlık var mıdır? yani tedavi olmak için karar versem önceden ne yapmam gerekir. bilgi verir misiniz. teşekkürler

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Varis tedavisi olmak için bacak kıllarınızın alınmasında fayda vardır. Her ne kadar tedavi iğne ile yapılıyor olsa da mikrop kapma ihtimalini sıfıra düşürmek için bacakların temizlenmesi faydalı olacaktır. Sağlıklı günler diliyorum.

  • E
    Esra11.07.2017

    Iyı gunler esim bi iş basvurusunda bacaklaronda varis var dıye elendi kısa surede tedavi olabilir mi ucret ne kadar ama varislerin bi sikayetı yok agrı sızı yapmıyprmus 28 yasına yeni girdi daha

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Öncelikle geçmiş olsun. Telefon numaralarımız 0532 385 31 93 dır. Bizi aradığınızda size ayrıntılı bilgi verebiliriz. İyi günler dilerim.

  • N
    Nazif Çılman04.07.2017

    Doktor hanım merhaba, uzun zamandır bacaklarımda gece ağrıları oluyordu. Mersin de yaşıyorum. Burada bir radyoloji uzmanı bacaklarıma varis muayenesi yaptı. Venöz yetmezlik olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Varis tedavisi olmak için size gelmek istiyorum. Ancak Mersinden Ankaraya gelip tedavi olduktan sonra nasıl takip edileceğimi merak ediyorum. Bu konuda cevap verirseniz çok sevinirim. İyi günler dilerim.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Geçmiş olsun. Avustralya, Finlandiya, Amerika gibi sayamayacağım birçok ülkeden ve Türkiye'nin birçok şehrinden gelip tedavi olan hastalarım oldu. Hastalığın durumuna göre bir veya kaç gün süren tedavi sonrası hastalarımız yaşadıkları yere dönebilmektedir. 1. ve 3. ay kontrolleri için tekrar 1 er defa gelmektedir. Sizin tedaviniz de aynı şekilde yapılabilir.

  • A
    Ayla05.06.2017

    Merhabalar hocam 9 aylık hamileyim hamilelikte çok kilo aldım.Doğum sonrası bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekir.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Merhaba Ayla hanım. Gebelik zor ve uzun bir süreç. Gebelik süresince 9-13 kg arasında kilo almak gerekir. Gebelik sırasında aşırı kilo almak varise de neden olabilir. Gebelik sonrası protein ağırlıklı beslenin, karbonhidrat tüketmeyin. Bol bol su için. Kilo kaybı olacaktır. Bunların ardından bacaklarınızın Ayakta Bilateral Venöz Doppler Ultrason ile değerlendirilmesi iyi olacaktır. Çünkü gebelik zaten karın içi basıncında artışa neden olur, yanısıra kilo artışının da olması halka arasında iç varis denilen görülmeyen varis gelişimine neden olabilir. Sağlıklı günler diliyorum.

  • K
    Kadir Gezer21.05.2017

    Hocam merhaba, annemde varis hastalığı var. Varis muayenesi için size getirmek istiyorum. Ancak daha önce de annemi varis muayenesi için kalp damar cerrahına götürmüştük, doktor gözle kontrol edip bir ilaç vermişti. Şimdi size getirmek istiyorum ama annem radyolog bu işten ne anlar diyor ve ikna edemiyorum. Bu konuda anneme ne demeliyim.

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    Kadir merhaba, Ben girişimsel radyoloji uzmanıyım. Girişimsel radyoloji uzmanları hem hastalığı tanımlar, hem tedaviyi yapar hem de tedavi sonrasında takibini yapar. Yeni gelişen bir alan olduğu için varis hastalarının çoğu bu bilgiye sahip değil. Anneniz umarım bize başvurur ve hastalıktan kurtulur.

Soru Sor
Hasta Yorumları
Her şey 30 dakika sonucunda bitmişti
Her şey 30 dakika sonucunda bitmişti 03.12.2019

Rengin Türkgüler hocamı ilk başta sosyal medyadan takip etmneye başladım. Daha sonra kliniğe gelmeye karar verdim. İyi ki... Geldiğim an şikayetlerimden bahsettim, ardından çok güzel bir ultrason hocamın en güzel muayene şeklinin '' aykata ultrason'' ardından ''işte bu'' ditip tedaviye karar verdim. İyi ki...

Ameliyat olmak istemiyordum. İyi ki gelmişim çok memnun kaldım.
Ameliyat olmak istemiyordum. İyi ki gelmişim çok memnun kaldım. 22.02.2018

Ben Rengin Hanım'ı internette tanıtımlarından görerek takibe aldım ve yorumları okuyarak takip ettim. Yapılan yorumlar çok hoşuma gitti. Ameliyat olmak istemiyordum. İyi ki gelmişim çok memnun kaldım. Ağrılarımdan ve kötü görüntüden beni kurtardığınız için çok teşekkür ederim.

Varis yaralarım vardı, kanıyordu...
Varis yaralarım vardı, kanıyordu... 16.02.2018

Ben Erdal Tülücü, 49 yaşındayım. Adana Osmaniyeden gelen bir hastayım. Rengin Hanım'a ilk geldiğimde yaralarım vardı. 2 tanesi kanıyordu. Lazer tedavisi ve köpük tedavisi gördüm. Son durumdan çok memnunum.

Bacaklarımdaki ağrılar, şişlikler anında geçti
Bacaklarımdaki ağrılar, şişlikler anında geçti 30.11.2017

Rengin hocamızı uzun araştırmalar sonucu internet ten buldum. Ameliyat olmadan geçmez diyen başka doktorlarla görüşmüştüm. Geçmez dedi. Rengin hocamın videolarını youtube den izledim. Bana güven verdi ve hocama muayeneye geldim. Önce korkuyordum. Hocamın güler yüzü ve bilgisi sayesinde masaya yattım.

Sağlıklı bacaklara kavuştum
Sağlıklı bacaklara kavuştum 25.11.2017

Dr. Rengin hanıma , arkadaş tavsiye etmişdi. Bacaklarımda yoğun bir şekilde varislerim vardı. Beni rahatsız ediyordu. Üç seans oldum ve bu gün birinci ay kontrolüme geldim. Tedavi öncesi resimlerle aradaki farkı gördüm. Sağlıklı bacaklara kavuştum. Ben, dr. Rengin hanıma çok teşekkür ederim.

Dikiş ve kesi olmadan çıkıntılı varislerimden kurtuldum
Dikiş ve kesi olmadan çıkıntılı varislerimden kurtuldum 24.11.2017

Rengin hocama yaklaşık 1 ay önce arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine geldim. Son 2 senedir bacağımdaki varis ağrılarından muzdariptim. Tek seansta dikiş ve kesi olmadan çıkıntılı varislerim den kurtuldum. Hocamın güleryüzü, sakinliği, operasyon esnasında bilgilendirme yapması işlemin sohbet havasında geçmesini sağladı.

Variste Tek Çare Ameliyat Değilmiş
Variste Tek Çare Ameliyat Değilmiş 18.10.2017

Ben nevşehirden Tavsiye üzerine Rengin hocama geldim iyikide geldim gittiiğim bütün DOKTORLAR cerrahi işlem kesim AMELİYAT olmalısın diyorlardı ve çok Ağrılarım vardı Genişlemiş olan Damarların psikolojimi bozuyordu Tek Çarem Ameliyat Diye Düşünürken ALLAh karşıma Rengin Türkgüler doktorumu çıkardı.

Çok memnun kaldım
Çok memnun kaldım 14.08.2017

Rengin hanımı çok ağrılı ve sancılı bir yanlış tedaviden sonra buldum. Başka bir doktordan memnun kalmayınca internet üzerinden buldum. Çok memnun kaldım. Güler yüzlü , anlayışlı, sevecen bir doktor. Yapılan hataları düzelti sağolsun. Bacaklarımdaki varislerden kurtuldum. İyiki varsınız , iyiki tanımışım.

İyileşme oldu ve ben bile inanamadım
İyileşme oldu ve ben bile inanamadım 05.08.2017

Rengin hocamı internet üzerinden ulaştım. Yıllardır varislerimi kafama takıyordum ve geçmeyeceğini düşünüyordum. Rengin hocamın ilgisi alakası ve samimiyeti beni cesaretlendirdi ve tedaviye başladık. 2 seans sonrasında varislerim de gözle görülür bir iyileşme oldu ve ben bile inanamadım.

Her aşaması sorunsuzdu
Her aşaması sorunsuzdu 03.08.2017

Mükemmel bir klinik. Rengin Hanım mükemmel bir doktor. Ben internetten ve çevremden çok araştırarak Rengin Hanım'ı buldum. Sonrasında muayeneye geldim. Hemen tedavi planım hazırlandı. Önce lazer , daha sonra köpük tedavisi yapıldı. Klinikte çalışanlar, çok iyi enerjileri olan harika insanlar.

Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya Bussines Center, No:8, Kat:14, Ofis:68, Çukurambar, Çankaya
uzm. dr. rengin türkgülerUzm. Dr. Rengin TürkgülerRadyoloji Uzmanı
0532 385 31930312 224 1314